Åpningstider/ferie/planleggingsdager

Kolsåstrollet barnehage er en heldagsbarnehage. Åpningstiden er fra kl. 07.30 -17.00. Med hensyn til personalets arbeidstid, skal barna være ute av barnehagen innen kl 17.00.
Barnehagen er stengt på bevegelige helligdager, julaften, nyttårsaften, onsdag før skjærtorsdag og tre uker i juli. Det gjennomføres fem planleggingsdager for personalet i barnehagen og barnehagen er da stengt for barna.

Ferie

I følge vedtektene skal alle barn ha fire ukers ferie, hvorav tre bør være sammenhengende. Styret kan vedta å stenge barnehagen dersom det viser seg at behovet er minimalt. Vi har sommerstengt tre uker i juli. Foreldrene vil få beskjed om hvilke to uker dette er i 4. kvartal året før. For øvrige perioder sender vi ut et skjema til foreldrene for å kartlegge behovet for bemanning.

Når barnet ikke kommer/kommer sent

Dersom barnet har fri eller kommer senere enn klokken 09.30 er det fint om vi får beskjed.

Bringing/henting

Når dere bringer barna i barnehagen skal det sørges for at personalet vet at barnet er kommet. Husk å si om vi trenger å vite noe spesielt angående barnet, for eksempel at det har sovet dårlig, det har skjedd noe spesielt etc. Det kan hende at vi må ha tak i dere i løpet av dagen. Gi derfor beskjed dersom dere ikke er å treffe på de vanlige telefonnumrene som er oppgitt til barnehagen. Gi beskjed om andre enn foreldrene skal hente barnet.

Barnehagen stenger kl. 17.00, og innen dette tidspunktet skal alle være ute av barnehagen. Hvis dere av en eller annen grunn kommer senere enn 17.00 for å hente barna, må dere ringe avdelingen og gi beskjed. I slike tilfeller skal dere signere en bekreftelse på at barnet ble hentet for sent.

Foreldrenes ansvar i barnehagen

Når foreldrene er i barnehagen, har de hovedansvaret for sitt eget barn. Dette gjelder ved alle tilstelninger og i hente-/bringetiden.

Mat/middag

Barna må ha med matpakke til lunsj fire dager i uken og mat/frukt til fruktmåltidet hver dag. Barna får lunsj/middag en dag i uken som avdelingene lager selv. De som ønsker å spise frokost i barnehagen må ha med seg egen matpakke. Foreldrene betaler kr. 100,- pr. måned som går til fredagsmat og melk hver dag.
Vi lager mat kun en dag i uken, fordi vi er veldig opptatt av hva vi bruker de voksne til. De skal være sammen med barna, leke og gjøre mange spennende ting gjennom hele dagen og ikke bruke lang tid på å lage mat og andre praktiske ting som tar tiden bort fra barna.

Klær i barnehagen

I barnehagen er vi ute i all salgs vær. Det er derfor viktig at det alltid er minst et ekstra sett med klær, slik at barna kan skifte ved behov. Det er viktig at alt tøyet er merket. Følg med på om barnet har vokst ut av klærne. På grunn av sikkerhet skal det ikke ligge plastposer i garderoben.Unngå å bruke snorer i hetter og skjerf i barnehagen, da dette lett kan henge fast i gjenstander, busker og trær. Bruk da heller ”hals” / buff for å verne mot vind og kulde.

Dette bør til enhver tid ligge i barnehagen:
– Truse og t-skjorte
– Strømpebukse og sokker
– Bukse og genser
– Tøfler eller andre innesko
– Regntøy, gummistøvler og regnvotter (nesten hele året)
– Sko som passer årstiden

Om vinteren må vi i tillegg ha:
– Tykke sokker
– Ullbukse, ullgenser eller fleece
– Barnehagedress
– Votter, lue og hals/buff

Syke barn/ Medisinbruk

Barnet må holdes hjemme dersom det ikke kan delta i aktiviteter ute og inne. Syke barn med dårlig allmenntilstand har det ikke bra i barnehagen, og må holdes hjemme av hensyn til andre barn og voksne i forbindelse med smitte. Av sikkerhetsmessige grunner oppbevarer vi helst ikke medisiner i barnehagen. Unntaket er medisin som er livsnødvendig i forbindelse med astma/allergi og lignende.

Lenke til Folkehelseinstituttets anbefalinger finner du her.

Bursdagsfeiring

Vi feirer barnas bursdag i barnehagen. Det er vanlig at den som har bursdag har med seg noe som barna på avdelingen kan kose seg med. Vi vil gjerne at barnet skal føle seg spesiell den dagen vi feirer bursdagen. Vi henger ut flagg, plakat på døren, lager krone og synger bursdagssang.

Bursdagsinvitasjoner skal ikke distribueres i barnehagen, de må sendes i posten eller leveres direkte til foreldrene. Dette fordi det blir veldig synlig hvem som er invitert. Vi er behjelpelige med adresselister. Er du usikker på hvem som burde inviteres, ta kontakt med personalet for å sikre at barn i den «naturlige» gruppen blir invitert. Foreldrene må gi beskjed om man kan komme eller ikke. Alle bør ha ha et ansvar for å møte dersom man er invitert. Det er mulig å låne/leie barnehagen, gapahuken, stamstedet og gymsalen.

Her kan du finne utskriftsvennlig side av praktisk informasjon.