Trollfest

I august feirer vi barnehagen bursdag med Trollfest. Barna kan kle seg ut som små troll, vi har fellessamling, synger bursdagssangen og spiser bolletrollkake.

Høstfest

Førskolebarna handler inn grønnsaker og ordner til fest. Vi har høstsamling og spiser felles lunsj som består av bakte poteter, maiskolbe, grønnsaker og dip.

Kunstutstilling

I løpet av november har vi kunstutstilling i leiren. Barna stiller ut både små og store kunstverk.
Utstillingen blir åpnet med en vernissage.

Adventstid

Vi ønsker at adventstiden skal være en tid preget av ro og hygge. Vi lager pynt og gaver, baker kaker, øver på julesanger og forteller om julen og juletradisjoner. Hver avdeling har adventstund hver dag med julekalender. Hver mandag har vi felles adventstund.

Julebord

De store avdelingene har julebord sammen og det har også de minste avdelingene. Da blir det film, julepyntet bord og deilig julemat. Det er ekstra hyggelig om barna pynter seg til denne dagen.

Lucia

Vi feirer Lucia i barnehagen om morgenen på Luciadagen. De to eldste årsgruppene går i Luciatog for resten av barnehagen og foreldre. Etterpå serveres det lussekatter og gløgg.

Nissefest

Adventstiden avsluttes med nissefest for barn og personalet. Alle sammen er kledd som nisser og vi går nissemarsj ute. Vi spiser grøt og er vi heldige så dukker kanskje nisse også opp…

Fastelavn/karneval

Vi feirer karneval rett før fastelavn. Barna kommer utkledd i barnehagen. Det er ikke nødvendig å kjøpe dyrt utkledningstøy. Bruk fantasien. Vi har fellessamling, spiser pølser og slår «katta ut av sekken». Fredagen før fastelavn spiser vi boller. Det hender at disse to festene blir slått sammen.

Vinteraktivitetsdag

I begynnelsen av mars har vi vinteraktivitetsdag med mange forskjellige aktiviteter, alt fra aking til ”ispigging”. Vi steker vafler ute og avslutter med medaljeseremoni.

DugnadFrilagt huske lav.png

Dugnad for foreldre blir arrangert på våren og av og til på høsten.

17. mai-markering

En av dagene før 17. mai har vi fest i barnehagen. Vi går i skramletog med flagg og synger 17.maisanger. Vi har ulike leker for barna, spiser hamburger og is.

Sommerfest

Foreldrene arrangerer sommerfest i juni for alle barn, foreldre og personal.

Lenke til PDF-fil av Tradisjoner.